(ВІДЕО) Щоб порушники не вдавали волонтерів

НАЗАД
15 червня 2022 16:32

У водіїв, які зареєстровані в системі «Шлях» прикордонники перевірять документи від ОВА чи Мінінфраструктури

Про деякі аспекти користування системою «Шлях» розповів Ігор МАТВІЙЧУК – заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління на пресконференції у Львові.

Він зазначив, що з 25 травня, виходячи з вимог постанови Кабінету Міністрів України, певна категорія водіїв, інформація щодо яких вноситься в систему «Шлях», мають надавати на кордоні інспектору прикордонної служби рішення тієї чи іншої обласної військової адміністрації або Мінінфраструктури про дозвіл на виїзд за межі України і підтвердження мети поїздки.

«Це не додаткова перешкода для волонтерів, це додаткова перешкода для тих, хто зловживає цією системою», – зазначив він.

Нагадаємо, що згідно з Постановою № 615 від 20 травня 2022 р. під час дії в Україні воєнного стану розширено можливості для виїзду за кордон таким категоріям військовозобов'язаних чоловіків. Серед них, зокрема, і водії, які перевозять медичні вантажі, гуманітарну допомогу для ЗСУ, інших військових формувань, а також населення України, за наявності відповідних рішень про виїзд за межі України та за наявності інформації про особу у інформаційній системі «Шлях», адміністратором якої є Укртрансбезпека.

Детальнішу інформацію про особливі вимоги щодо пропуску через кордон військовозобов’язаних під час воєнного стану можна знайти за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси